Futbalisti West Hamu sa na večery takmer pobili s fanúšikom

17.05.2011 Celý región

Foto: SITA/APLONDÝN 17. mája (WEBNOVINY) - Nešťastnú sezónu v podaní futbalistov West Ham United akoby symbolicky zakončil incident s fanúšikom počas charitatívnej večere k záveru sezóny, po ktorej sa klub minimálne na rok lúči s anglickou elitou. V luxusnom londýnskom hoteli Grosvenor si hosť \"kladivárov\" vypýtal autogramy od dvojice hráčov Demba Ba, Danny Gabbidon. Senegalský útočník Ba podľa denníka The Sun na žiadosť reagoval neochotne: \"Som veľmi unavený.\" Fanúšik sa však nenechal odbiť.

\"Platím 60-tisíc libier ročne za lóžu na štadióne tohto poondiateho klubu, nikam nejdem,\" údajne odvrkol účastník večere, načo sa strhla potýčka a oboch mužov musel od seba oddeľovať Gabiddon.

\"Fanúšik bol ako besný, kričal na Ba, vysypal na neho všetky možné rasistické urážky. Zdalo sa, že Ba sa do neho pustí, ale Danny Gabbidon zasiahol. Prevrhli stôl, keď do miestnosti prišla ochranka. O chvíľu dorazila aj polícia,\" popísal udalosti The Sun a pripomenul, že na večeri nechýbali spolumajitelia klubu David Gold a David Sullivan, pričom najmä druhý z nich nebol z pokazenej \"oslavy\" za prítomnosti asi 200 ľudí nadšený.


Fanúšikovia Man United uznali triumf konkurenčného City

Fanúšikovia anglického futbalového veľkoklubu Manchester United odstránili z domovského stánku svojho tímu Old Trafford známy transparent, ktorý zobrazoval počet rokov bez zisku trofeje z pohľadu menej úspešného mestského rivala City.

V sobotu totiž \"The Citizens\" zdolali vo finále FA Cup-u Stoke City a po 35 rokoch pribudol do ich klubovej vitríny titul pre víťaza niektorej súťaže. Našli sa síce priaznivci \"červených diablov\", ktorí navrhli, aby sa na tabuli po novom zobrazovala dĺžka čakania City na ligový primát - 43 rokov, táto iniciatíva ale neslávila úspech.


Ferguson vyviazol iba s napomenutím

Anglická futbalová asociácia (FA) v pondelok odporučila trénerovi Manchestru United Sirovi Alexovi Fergusonovi, aby si dal v budúcnosti pozor pri komentovaní výberu a výkonu rozhodcov. FA obvinila škótskeho kormidelníka z nevhodného správania sa v súvislosti s jeho komentármi na adresu Howarda Webba.

Škótsky kouč si nedal pozor na jazyk pred duelom s FC Chelsea (2:1), národná asociácia sa ho ale rozhodla nepotrestať a Ferguson vyviazol iba s napomenutím.Na jar už dostal temperamentný Ferguson päťzápasový dištanc za svoje výroky na margo arbitrov.
 

Vyberte región